ETKİNLİK PROGRAMI

Bu etkinlikte uzman eğitmenler eşliğinde organik bitkisel üretim eğitimi verilecek bir kurs düzenlenecektir.

Kursta organik prensipler çerçevesinde; organik tarımın ilkeleri ve süreçleri, organik bitkisel üretimde materyal, ekim, dikim, sulama ve ekim nöbeti, organik bitkisel üretimde toprak koruma, hazırlama ve gübreleme, organik tarımda hastalık ve zararlı yönetimi, organik meyve yetiştirme esasları ve fidan üretim teknikleri (anaç seçimi, çeşit seçimi, bahçe tesisi ve kültürel işlemler), pasif ve aktif bitki koruma yöntemlerinin uygulanması, seralarda ve diğer tarımsal alanlarda organik bitkisel üretim esasları, seralarda uygun yetiştirme teknikleri ve gübre kullanımı, organik tarımda bitki besleme ve ekolojik tarımda mikroorganizma kullanımı gibi konularda teorik bilgiler verilecek ve uygulamalar yapılacaktır.

Eğitim etkinliğimiz 4 gün sürecek olup derslerimiz alanında uzman öğretim üyeleri eşliğinde öğleden önce teorik, öğleden sonrası ise uygulamalı olarak yapılacaktır. Uygulamalı derslerde öğrenciler 3 gruba bölünecek ve bu sayede teorik derslerin uygulamasının daha verimli ve etkin bir şekilde yapılması sağlanacaktır. Teorik eğitimler konaklamanın da yapılacağı Bayburt Üniversitesi Uygulama Oteli (Konukevi)’nin Konferans Salonu’nda, uygulamalı eğitimler Bayburt Üniversitesi’nin çilek, domates, salatalık, biber, semizotu, dereotu, tere, maydanoz, fesleğen, bal kabağı, kabak, brüksel lahanası, kavun, karpuz, goji berry, elma, kiraz, vişne, dut, böğürtlen, ahududu, güz zeytini, aronya, armut gibi ürünlerin üretimini yaptığı yaklaşık 50 dönümlük alanda kurulu meyve bahçesinde, serasında (1 dönüm alan üzerinde kurulu) ve tarımsal uygulama sahasında yapılacak olup öğrencilerin uygulamalar yoluyla deneyim sahibi olmaları sağlanacaktır. Ayrıca öğrencilerin her türlü sorusu da kurs süresi boyunca ve sonrasında deneyimli öğretim üyeleri tarafından cevaplandırılacaktır.

Ayrıntılı program için tıklayınız.