AMAÇLAR
Düzenlemeyi planladığımız “Organik Bitkisel Üretim Eğitimi” etkinliği ile ön lisans ve ağırlıklı olarak lisans öğrencilerine organik prensipler çerçevesinde dört günlük eğitim etkinliği müfredatı oluşturulmuş ve özellikle; organik tarımın ilkeleri ve süreçleri,
organik bitkisel üretimde materyal, ekim, dikim, sulama ve ekim nöbeti, organik bitkisel üretimde toprak koruma,
hazırlama ve gübreleme, organik tarımda hastalık ve zararlı yönetimi, organik meyve yetiştirme esasları ve
fidan üretim teknikleri (anaç seçimi, çeşit seçimi, bahçe tesisi ve kültürel işlemler), pasif ve aktif bitki koruma yöntemlerinin uygulanması,
seralarda ve diğer tarımsal alanlarda organik bitkisel üretim esasları, seralarda uygun yetiştirme teknikleri ve gübre kullanımı,
organik tarımda bitki besleme ve ekolojik tarımda mikroorganizma kullanımı konularında eğitimler verilerek organik bitkisel üretim konusunda öğrencilerin deneyimlerinin arttırılması hedeflenmiştir.
Ziraat Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi/Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi, Meslek Yüksekokullarının bitkisel üretim ile ilgili bölümlerindeki ön lisans (organik tarım, bahçe tarımı, tarım, tarımsal işletmecilik, tarımsal ürünler muhafaza ve depolama teknolojisi vs. programları)
ve ağırlıklı olarak lisans (bahçe bitkileri, bitki koruma, gıda mühendisliği, tarla bitkileri, toprak bilimi ve bitki besleme, tarımsal biyoteknoloji, bitkisel üretim ve teknolojileri, organik tarım işletmeciliği vs. bölümleri) öğrencilerinin;
- Alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik edecek bilgiler verilmesi,
- İleriye yönelik çalışmalara yönlendirilmesi ve
- Bilimsel gelişmelerine ve alanlarında iyi bir meslek elemanı olmalarına katkıda bulunulması
amaçlanmaktadır.